A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ járási szinten fog működni

Ossza meg ismerőseivel!

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) – A kérdésekkel folytatódott az Országgyűlés hétfői ülése a határozathozatalok előtt. A képviselők a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról is kérdezték a kormány képviselőit.

MSZP: mennyibe kerül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ?

Lukács Zoltán (MSZP) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kapcsolatban kérdezett. Emlékeztetett rá, hogy januártól 198 új tankerület jön létre az oktatási intézmények üzemeltetésére és ennek lesz az irányítója az intézményfenntartó központ. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy az új intézmény felállítása mekkora extra kiadást jelent.

Halász János államtitkár válaszában hangsúlyozta: az intézet nem “fővárosi központú vízfejjel”, hanem járási szinten fog működni. Hangsúlyozta: ez az új rendszer nem okoz többletköltséget, de az, hogy mennyibe kerül pontosan, csak januártól derül ki. Kiemelte azt is, hogy az új központ személyi állományát nyílt pályázatok útján töltik majd fel, vagyis a szakmaiság mindenképpen nőni fog.


2 hozzászólás “A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ járási szinten fog működni”

  1. Benkőné Dankó Lilla szerint:

    Tisztelt Vezetőség!
    Benkőné Dankó Lilla vagyok Monorról és érdeklődni szeretnék, hogy a Klébersberg Intézményfenntartó Központ személyi állományának feltöltésére mikor írják ki a pályázatot és hol jelenik meg?

    • járás.info.hu szerint:

      Egyelőre annyit tudni, hogy a tankerületi igazgatók kinevezéséről döntöttek. A Klebelberg Intézményfenntartó Központ személyi állományának feltöltésére vonatkozó pályázatok valószínűleg az EMMI honlapján (http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma) vagy a központ közeljövőben induló honlapján (klikk.gov.hu)lesznek elérhetőek.

Hozzászólás