Megjelentek az új építési előírások

Ossza meg ismerőseivel!

 

2012. november 10.  Zala Megyei Kormányhivatal –  A jövő év elejétől új, elektronikus ügyintézési rendszerben fog működni az építésigazgatás.

A bevezetésre kerülő Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR), amely az építésügyi hatósági eljárások korszerű és hatékonyabb ügyintézését hívatott segíteni, szükségessé tette a vonatkozó jogszabályi előírások felülvizsgálatát és egyszerűsítését.

2012. október 30.-án közzétett, a településfejlesztéssel, a településrendezéssel és az építésüggyel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi CLVII. törvényt követően a Magyar Közlöny 148. számában megjelentek az építésigazgatás átalakítását érintő végrehajtási rendeletek is, az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásokról szóló 312/2012 (IX.8.) Korm. rendelet, az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központról, valamint az Országos Építésügyi Nyilvántartásról szóló 313/2012. (IX.8.) Korm. rendelet, és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (IX.8.) Korm. rendeletek.