Esküt tettek a KIK gyomaendrődi tankerületének munkatársai a járási hivatalban

Ossza meg ismerőseivel!

 

A Gyomaendrődi Járási Hivatalban 2013.02.20-án tettek ünnepélyes esküt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gyomaendrődi tankerületének munkatársai. Az ünnepséget Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott vezette.

Mint ismeretes, a Békés Megyei Intézményfenntartó Központ által korábban működtetett oktatási intézmények egy része 2013. január elsejével az újonnan megalakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) fenntartásába kerültek át. Az országos hálózattal rendelkező KIK járásonként tankerületeket működtet, amelyet a fenntartásukba került oktatási intézmények ügyeit intézik. Az ügyintézők kormánytisztviselők, és mint ilyenek, a köz hűséges szolgálatára esküt kötelesek tenni. Ilyen ünnepélyes eskütételre került sor a közelmúltban a KIK gyomaendrődi tankerületében, ahol a tankerület 5 munkatársa esküvel erősítette meg, hogy „Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom.”

Kora tavaszi napfényben fürdött Gyomaendrőd város központja, amikor kora délután Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott az eskütétel helyszínére megérkezett. Az esküt tevők akkorra már elfoglalták helyüket a Gyomaendrődi Járási Hivatal feldíszített kis tanácskozó termében. A kormánymegbízotton, az esküt tevőkön és a sajtó képviselőin kívül a rendezvényre meghívták még Andó Ágnest, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetőjét, Várfi Andrást Gyomaendrőd város polgármesterét, Fekécs Lászlót a KIK gyomaendrődi tankerületének igazgatóját, a tankerületi iskolák igazgatóit, valamint a pályázati projektekben közreműködő innovációs munkacsoportok tagjait.

A Himnusz hangjait követően Fekécs László igazgató kérte fel Erdős Norbert kormánymegbízottat az eskütétel megtartására. Erdős Norbert felolvasta az eskü szövegét, amelyet ismételve a kormánytisztviselők hivatalos esküt tettek. A Szózat elhangzása alatt a kormánymegbízott az esküt tevőknek átadta az esküokmányt.

A kormánytisztviselők eskütétele után Erdős Norbert kormánymegbízott moderálásával projektmegbeszélés kezdődött a jelenlegi pályázati körképről, amelyen a tankerülethez tartozó iskolák vezetői és az innovációs munkacsoportok tagjai, a KIK gyomaendrődi tankerületének munkatársai vettek részt.

 

2013. március 4. Forrás: www.kormanyhivatal.hu(Békés Megyei Kormányhivatal)