Helyreállítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot Szécsényben

Ossza meg ismerőseivel!

 

A Belügyminisztériumtól igényelt vis maior támogatásból állítják helyre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) Járási Tankerületi Igazgatóságát Szécsényben azt követően, hogy márciusban beomlott az épület tetőszerkezetének egy része – közölte az MTI-vel a jegyző hétfőn.

Bagó József elmondta: a március 12-i omlás után kiürítették az épületet, amely a munkák miatt azóta is üresen áll, a Klik – átmenetileg az iskolában elhelyezett – dolgozói remélhetően két-három hét múlva költözhetnek vissza.

Márciusban azonnal megkezdték a kármentést és az életveszély elhárítását, a jogerős építési engedély birtokában pedig hozzáfognak az újjáépítéshez – tette hozzá.

Mint a jegyző elmondta, újra kell építeni a kapubejáró fölötti tetőrészt, vissza kell majd kapcsolni a gázt és az áramot, helyreállítani az internetkapcsolatot.

A kétmillió forintos munkára 1,8 milliós támogatást igényelt az önkormányzat, az első előleget már átutalta a tárca – közölte Bagó József.

A belvárosi, Kossuth úti épületnél történt omlásban senki nem sérült meg, a baleset kora este, munkaidő után történt Szécsényben.

 

Forrás: MTI