Új épületbe költözik a Veszprémi Járási Hivatal

Ossza meg ismerőseivel!

Tájékoztató fórum keretében mutatták be a Veszprémi Járási Hivatal Budapest úton kialakításra kerülő székhelyének látványterveit. Az építési beruházás október közepén veszi kezdetét, az épületet jövő májusban vehetik birtokba az állampolgárok.

A rendezvényt megnyitó beszédében dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott tájékoztatott a kiemelt kormányzati beruházásról, melynek eredményeképpen a jelenleg 5 különböző helyszínen működő járási hivatal egy épületegyüttesbe kerül.

Mint elmondta: bár nem önkormányzati beruházásról van, a járási központnak helyet adó két műemlék épület rekonstrukciójával Veszprém város számára is maradandó értéket teremtenek. A részben használaton kívüli épület eddig kritikus pontja volt a belvárosnak.

A beruházás folyamatáról és a tervezés eredményéről Németh Csaba, az épület tervezője tartott látványos előadást. Tervrajzok segítségével mutatta be, milyen funkciót kapnak az épület egyes részei, ahova a járási törzshivatal és szakigazgatási szervei (járási népegészségügyi szakigazgatási szerv, járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, járási gyámhivatal, járási munkaügyi kirendeltség, járási építésügyi és örökségvédelemi hivatal) mellett a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség is költözik majd. Az épületegyüttesben tizenhárom ügyfél egy időben történő fogadására alkalmas kormányablak nyílik.

A jelenlévők egy látványterveket bemutató kisfilm megtekintésével kaphattak ízelítőt a leendő épületről.

Az érintett hatóságok és a lakosság részvételével zajlott esemény végén a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések, észrevételek és javaslatok megfogalmazására.

 

Forrás: www.kormanyhivatal.hu (Veszprém Megyei Kormányhivatal)