Benyújthatók az Erzsébet-program pályázatai

Ossza meg ismerőseivel!

Megjelentek a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők, pihenésére, illetve gyermekek táboroztatására kiírt pályázatok az Erzsébet-programon belül. A duplájára, 6 milliárd forintra nő a rászorulók üdülési támogatása ebben az évben. A kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászorulók segítésére, ennek részeként egy igazságos, átlátható szociális üdültetési rendszert épített ki. Az Erzsébet-program pályázatait elektronikusan kell benyújtani, ebben a pályázók a kormányablakok segítségét is igénybe vehetik

Az Erzsébet-program keretében idén 7 célcsoport számára 68 pályázatot hirdetett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amelyek már elérhetők a www.erzsebetprogram.hu oldalon. A pályázatok kizárólag a  honlapon elérhető elektronikus adatlap kitöltésével nyújthatók be. A pályázatok beadásához a nagycsaládok, a fogyatékossággal élők és a nyugdíjasok az ország több mint 1500 pontján, többek között a Kormányablakoknál kérhetnek személyes segítséget annak érdekében, hogy a Kormány által támogatott Erzsébet-program üdülési lehetősége még több ember számára váljék elérhetővé.

 

Budapesti Kormányablakok Elérhetőségei (1. generációs):

 • VIII. kerület, Fiumei út 19/a
 • XI. kerület, Budafoki út 59.
 • XIII. kerület, Teve utca 1/a-c.
 • XIII. kerület, Visegrádi u. 110-112.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 7-17
Kedd: 8-16
Szerda: 8-18
Csütörtök: 8-18
Péntek: 8-14

Budapesti Kormányablakok Elérhetőségei (2. generációs):

 • V. kerület, Erzsébet tér 2-3.
 • VI. kerület, Andrássy út 55.
 • IX. kerület Koppány utca 2-4. (Tesco)
 • XI. kerület, Hengermalom út 19-21. (Újbuda Center)
 • XII. kerület, Apor Vilmos tér 11-12., 1. em. (Hegyvidék Központ)
 • XIII. kerület, Gács u. 3. (Tesco)
 • XX. kerület Mártírok útja 281. (Tesco)
 • XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 154-170. 1. em. (Csepel Plaza)

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 7-17
Kedd: 10-20
Szerda: 8-17
Csütörtök: 8-18
Péntek: 8-17

Az Erzsébet-programról

Hatmilliárd forintra nő a rászorulók üdülési támogatása 2015-ben. Az összegből a kormány hárommilliárd forintot fordít a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékosok pihenésére, és ugyancsak hárommilliárd forintot a gyermekek táboroztatására.

A pályázatok beadása lépcsőzetesen történik, hogy minden érdeklődő számára kellő idő álljon rendelkezésre. Először a nyugdíjasok számára biztosított üdülési- és fürdőpályázat nyílt meg, az érintetteknek 30 nap áll rendelkezésére a pályázatok beadására. A nyugdíjas üdülési pályázatnál 5 ezer forint önerőt kell befizetni, a fürdőjegy-pályázaton pedig 2500 forint befizetésével országosan 60 fürdőt vehetnek igénybe a nyugdíjasok. A nagy érdeklődésre tekintettel a keretösszeget 30 százalékkal megemelték a tavalyihoz képest. De a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a nagycsaládosok, fogyatékossággal élők, közlekedési, postai, köznevelési dolgozók számára is írt ki pályázatokat.

A táboroztatás kiemelt jelentőséggel bír a jövőben is, így január 9-től a gyermekeknek kiírt idei pályázatok is elérhetőek www.erzsebetprogram.hu weboldalon. A több mint 60 általános és tematikus táborra, a tavaszi és őszi kirándulásra, valamint az egyéb, gyermekeknek szóló kiírásokra január 19. és július 1-je között nyújthatók be a pályázatok. A gyerekek 1000-2000 forint önerő mellett vehetnek részt a hatnapos, teljes ellátást és egész napos programokat biztosító táborokban.

A két évvel ezelőtt útjára indított Napközi Erzsébet-táborok keretében a szünidő ideje alatt az iskolákban szerveznek programokat a gyerekeknek, napi négyszeri étkezés biztosítása mellett. Az egyhetes program önköltsége 500 forint gyermekenként. Az első évben kísérleti jelleggel 500 gyermek vett részt a programban, tavaly már 3 ezer, idén pedig már 15 ezer gyermek számára kívánják ezt a lehetőséget biztosítani.

Az elmúlt három év alatt az azt megelőző húsz év legnagyobb gyermektáboroztatási rendszere jött létre Magyarországon. Az utóbbi három évben több mint 10 milliárd forintból 400 ezer embernek, köztük 200 ezer gyermeknek biztosított a kormány meg üdülési lehetőségét. A programot az Európai Nagycsaládosok Szövetsége nagydíjjal tüntette ki elmúlt évi portugáliai kongresszusán.

Forrás: www.kormanyhivatal.hu