Elektronikusan is benyújthatók az iratbetekintési kérelmek

Ossza meg ismerőseivel!

Elektronikus úton is benyújthatók az iratbetekintés és iratmásolat iránti kérelmek Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatalának ügyfélszolgálatain az ügymenet további gyorsítása érdekében. Emellett e-mailes időpont egyeztetésre is lehetőséget biztosít a Földhivatal.

 

Az iratmásolat és iratbetekintés iránti kérelmet az alábbi e-mail címekre is megküldhetik a Földhivatal ügyfelei. A kérelemben pontosan meg kell jelölni az érintett ingatlan helyrajzi számát, az ügyiratszámot, valamint azt, hogy az egész iratanyagról, vagy annak egy részéről (például szerződés, határozat, kérelem, alapító okirat stb.) kér másolatot. A kérelem mellé csatolni kell a jogosultság igazolásához szükséges dokumentumok másolatát (például meghatalmazás, közgyűlési jegyzőkönyv, aláírási címpéldány stb.), amelyeket az átvételkor eredetiben is be kell mutatni. Az iratbetekintés, valamint az elkészült iratmásolatok átvételének időpontjáról elektronikus úton értesíti ügyfeleit a Földhivatal.

 

Budapesti 1. Számú Földhivatal

1111 Bp., Budafoki út 59.

iratmasolat1(kukac)takarnet.hu

Illetékességi területe: I., II., III., VIII., IX., X., XI., XII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII. kerület

1994-2004 egész Budapest területére, 2005-tõl az illetékességhez tartozó kerületekre, 2012. december 31-ig a XVII. kerületi ügyiratokra vonatkozóan

 

Budapesti 2. Számú Földhivatal

1149 Bp., Bosnyák tér 5.

iratmasolat2(kukac)takarnet.hu

Illetékességi területe: IV., V., VI., VII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII. kerület*

1973-1993 egész Budapest területére, 2005-tõl az illetékességhez tartozó kerületekre, 2013. január 1-tõl a XVII. kerületi ügyiratokra vonatkozóan

 

1972-ig egész Budapest területére vonatkozóan Budapest Főváros Levéltára (1139 Bp., Teve u. 3-5.) kezelésében érhetők el az ingatlan-nyilvántartási bejegyzések alapjául szolgáló okiratok.

 

További információk a Fővárosi Földhivatal oldalán.

 

Forrás: www.kormanyhivatal.hu