Elektronikus úton is benyújtható az EU kártya igénylés

Ossza meg ismerőseivel!

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylésével kapcsolatban a nyári hónapokban jelentős ügyfélforgalom növekedés várható. Az ügyintézés gyorsítása, valamint a várakozási idők csökkentése érdekében érdemes az ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkezőknek elektronikus úton benyújtaniuk igénylésüket a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Főosztálya felé.

 

Az EU kártyával egy másik uniós tagállamban a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során szükségessé válnak. A kérelem előterjesztéséhez szükséges nyomtatvány az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján (www.oep.hu) található Nyomtatványtárból érhető el.

 

Az „Igénylőlap Európai Egészségbiztosítási Kártyához” elnevezésű nyomtatványnál az „eMagyarország” menüpontban letölthető igénylőlapot kell ügyfélkapun keresztül továbbítani. Az említett menüpontban részletes útmutató található a nyomtatvány kitöltésének és továbbításának részleteivel kapcsolatban. Az EU kártyát 21 napon belül, tértivevényes küldeményként továbbítják a kormányhivatal munkatársai az ügyfél által megadott címre.

 

Forrás: www.kormanyhivatal.hu