Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

Ossza meg ismerőseivel!

Pályázat célja:

A mikro-, kis- és középvállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a hatékony külpiaci marketingtevékenység támogatása, kiállításokon, vásárokon való megjelenés elősegítése, illetve a piaci versenyben való eredményes részvételhez szükséges tudás biztosítása által.

Ki pályázhat?

  • mikro-, kis- és középvállalkozások,
  • melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 2 fő volt,
  • melyek magas szinten feldolgozott terméket előállító iparágak vállalkozásai, amelyek hozzáadott értéknövekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük a pályázati felhívásban foglalt tevékenységek valamelyikéhez kapcsolódik, és a fejlesztés eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik.
  • Jogi forma szerint:

– kettős könyvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,

– egyéni vállalkozók, egyéni cégek,

– szövetkezetek

Pályázati támogatás összege és mértéke:

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 500 000 Ft, maximum 20 000 000 Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a.

Előleg igénylésére nincs mód.

Beadási határidő:

A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22-től 2017. június 22-ig lehetséges.

A támogatási kérelmek egyszerűsített kiválasztási eljárásrend alapján folyamatosan, a támogatási kérelmek beérkezésének sorrendjében kerülnek elbírálásra.

Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a pályázat részleteiről.