Megújul a vadászati törvény

Ossza meg ismerőseivel!

Társadalmi egyeztetés kezdődött az új vadgazdálkodási törvény koncepciójáról.

 

A Földművelésügyi Minisztérium a tervezet készítése során figyelembe vette az Országos Magyar Vadászati Védegylet, az Országos Magyar Vadászkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara véleményét és javaslatait. A koncepcióban szerepel az Országos Vadgazdálkodási Adattár által kidolgozott tájegységi vadgazdálkodás megteremtését szolgáló tájegységi lehatárolások tervezete is.

 

A Baranya megyét érintő vadgazdálkodási tájegységek lehatárolásával kapcsolatban a Baranya Megyei Vadgazdálkodási Tanács, – mint a vad védelmét és a fenntartható vadgazdálkodást érintő kérdések megtárgyalása, a vadgazdálkodás széles körű társadalmi és tudományos, szakmai megalapozása, valamint az állami tulajdonú vad védelméhez fűződő érdekek közötti összhang megteremtése érdekében véleményező, javaslattevő tevékenységet ellátó testület – 2015.augusztus 19-én rendkívüli ülést tart.

 

A Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya a megyét érintő vadgazdálkodási tájegységek lehatárolásával kapcsolatban 2015.augusztus 17-én 12.00 óráig várja a vadászatban érdekeltek írásos véleményét a foldmuvelesugy(kukac)baranya.gov.hu elektronikus levélcímre. 

A beérkezett vélemények és elképzelések a Vadgazdálkodási Tanács ülésén ismertetésre és a testület javaslatába beépítésre kerülnek.

 

Forrás: www.kormanyhivatal.hu