Új telephelyet épít a Tam-Bau Kft. Tamásiban

Ossza meg ismerőseivel!

Új telephelyet épít mintegy 400 millió forintos beruházással a tamási székhelyű építőipari Tam-Bau Kft. – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

 

A kft. a város északi határában egy négy hektáros telken 4000 négyzetméteres csarnokot épít saját forrásból – mondta Kólya József. Az ingatlanon korábban a 2011-ben csődeljárás alá került Hérosz Zrt. tervezett szakipari centrumot létrehozni.

 

A Tam-Bau 2018-ban cseréli fel a jelenlegi, 2,5 hektáros tamási telephelyét az új létesítményre.

 

A cégvezető tájékoztatása szerint a 90 embert foglalkoztató vállalkozás a 2014-es 1,5 milliárd forint után 2015-ben kétmilliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el, amelyből a magasépítés 900 millió forinttal, a gépiföldmunka-végzés mintegy egymilliárd forinttal részesedett. A kft. 2015-ben részt vett a beregi árvízszintcsökkentő tározó építésében, a komáromi Duna-töltés rekonstrukciójában és több agráripari beruházás kivitelezésében.

 

A társaság az idén 5-10 százalékos árbevétel-növekedésre számít, amelyet főként a családi otthonteremtési kedvezmény és a megyei területfejlesztési projektek miatt növekvő magasépítési megrendelésekre alapoznak – mondta az ügyvezető.

 

Forrás: MTI