munkasszallasok-pic4

A munkásszállások előnyeiről

Mire is jók a munkásszállások?

A munkásszállások sokak által kedvelt formái a szállásnak. Személy szerint én is nagyon kedvelem, mert remek megoldásként szolgál a projektszerű munkáimnál. Az ország egész területén dolgozom személy szerint, főleg nagyvárosokban. Általában ezek a nagyobb vagy megyei jogú városok kínálnak is munkásszállásokat, amelyet sokan vesznek igénybe. Számos előnye van, és tulajdonképpen igazi kaland egy ilyen helyen megszállni. Erről a későbbiekben részletesen is fogok írni, előtte azonban nézzük meg, általánosságban milyen előnyökkel rendelkeznek a munkásszállások.

munkasszallasok-pic1

Egyszerű, olcsó, jó: a munkásszállásokról bővebben

A munkásszállások nagy előnye valóban az egyszerűségükben és kedvező árukban valósul meg főképp. Amikor az ember dolgozik, nem feltétlenül vágyik egy hotel minőségére, kiszolgálásra és extra lehetőségekre. Ilyenkor tulajdonképpen nem sokra van szüksége az embernek, tényleg csak egy szobára, ahol zavartalanul álomra hajthatja a fejét. Tényleg a minimalizmus törekszik ilyen esetben az ember: nincs szükség luxustermékekre, azonban amik az alapvető szükségleteinket elégítik ki, mindenképpen jó állapotban kell, hogy legyenek. Gondolok itt egy kényelmes fürdőszobára, ahol a napi higiéniai tevékenységünket kényelmesen, a privát szféránkat megtartva végezhetjük el. Továbbá az is fontos, hogy olyan zárható szekrények is legyenek a szálláson, ahová a fontosabb értékeinket tehetjük, megvédve azokat az ismeretlen enyves kezektől esetleg. Természetesen, nem feltételezi az ember, hogy egyéb esetben lába kelne a dolgainak, de a biztonságérzethez szükség van egy ilyen helyre. A csend is egy jó szempont, ami alapján választhatunk, nyilván ez a szoba nagyságától is függ, hiszen bizonyos esetekben akár egyetlen szobatárssal vagy akár egyedül is bérelhetünk szobát.

Emellett jó, ha a külső tényezőket is figyelembe vesszük. Nem csak azt fontos, mit kínál a szállás, hanem arra is érdemes ügyelni, milyen távolságra van a munkahelytől. Továbbá jó, hogyha gyaloglásnyi távolságra van kisbolt és valamilyen étkezde is. A munkásszállások területén általában található kijelölt dohányzó rész is, erről is érdemes lehet még a beköltözés előtt érdeklődni. És persze, hogyha az ember egy-két napnál tovább marad, sőt akár heteket fog eltölteni a munkásszállások egyikében, akkor valamilyen szórakozási lehetőségnek is lennie kell a közelben, például kocsmának, szórakozóhelynek vagy valamilyen kulturális elfoglaltságnak.

A munkásszállások igazi vonzereje: a kaland

Mind ismerjük azokat a filmeket, ahol a főhős vonatra száll, és egy egész sor kalandot él át már a történet elejétől fogva. Leül valaki mellé, megismerkednek, és ez a személy fontos szerepet fog betölteni a főhős élete során. A munkásszállások is kicsit ilyen kalandos nyári utazásnak tűnhetnek sokszor. A legkülönbözőbb embereket ismerhetjük meg. Rejtély számunkra, milyen szobatársakat kapunk éjszakára, amiből persze néha egy rosszul elsült tartózkodás lesz, néha azonban egy életen át tartó barátság. Ismeretlenekkel kártyázhatunk és ihatunk meg egy doboz sört a nehéz munkanap után. Egy idegen városban leszünk, távol a rokonoktól és barátoktól, mégsem kell úgy gondolni az útra, mintha teljesen egyedül lennénk, hiszen társaságunk bőven lesz. Talán egy teljesen új világ fog megnyílni az ember előtt, hogyha belevág egy ilyen kalandba. Egyfajta nyaralásnak is felfoghatjuk így a munka utáni időszakot. Azoknak mindenképpen ajánlom, akik megunták már a szürke hétköznapokat, vagy akik éppen önmagukat próbálják megtalálni. A legjobb hely erre egy olyan szállás, ahol nem egyedül ücsörgünk egy szobában, hanem ahol zajlik az élet. Talán a munkások egy része más országokból érkezett emberekből fog állni, akiknek számos mesélni valója lesz a saját kultúrájáról és persze arról is, milyennek látja a mi országunkat külföldi szemmel.

munkasszallasok-pic1

Megéri-e tehát munkásszállásokat választani?

Természetesen, igen. Olcsó, egyszerű, mégis minden megvan bennük, amire az embernek szüksége van. Ennél többet talán nem is lehetne elvárni egy ilyen helytől. Néhány ezer forintért megkapjuk az otthoni kényelmet, és persze nem kell az embernek az esti sorozatozásról sem lemondania, hiszen a mai okostelefonok világában a távolság nem akadály. Tudjuk tartani a kapcsolatot a családdal és a barátokkal, nem fogunk lemaradni az új részekről vagy a hírek olvasásáról. Ma már sokkal egyszerűbb tehát utazni, hiszen a távolság nem jelent teljes elszakadást az otthonunktól, mégis kaphatunk egy kis szünetet az ottani stressztől, egy kis színt vihetünk az életünkbe a munkásszállások adta lehetőségeknek. Nem is beszélve arról, hogy jól fizető munkákat tudunk elvállalni a munkásszállásoknak köszönhetően. Gyűjtögethetünk valamilyen régen vágyott tárgyra vagy utazásra, miközben tulajdonképpen közben is utazunk és egy idegen várost ismerhetünk meg alaposabban. A munkásszállások adta lehetőségek tehát mindenki számára adottak, akik szeretnének kiszakadni egy kicsit az otthonból, és egy idegen városban próbálni szerencsét, de nem kell drága hotelek szobáját fizetniük vagy teljes lakás bérlésére adni a fejüket, ameddig nem biztosak teljesen a hosszabb maradásukban.