mosó és szárítógép1_1

Amikor a mosó és szárítógép már nem elég

A mosó és szárítógép előnyei és hátrányai

Ismerjük bizonyára mindannyian azokat a háztartásbeli eszközöket, amiket mosó és szárítógépnek nem mindig képesek a tökéletes tisztításra ezek sem. Érdemes tehát végig gondolnia az embernek, hogy mire is számíthat, hogyha egy mosó és szárítógépet vásárol, milyen előnyei vannak, hogyan gyorsítja meg a házimunkát vagy éppen milyen hátrányokkal bír, milyen korlátai vannak.

A mosó és szárítógép előnyei

A mosó és szárítógép számos előnnyel bír. Egyszerű és gyors a használata. A mosógép funkciói a mindennapi életünk része, így nem is mesélném most el részleteiben, milyen előnyös hogy különböző programokat tudunk beállítani rajta. Ezeknek különböző ideje, hőfoka és ezeknek megfelelően a tisztításban is különböző hatásfokot érhetnek el. A szárító részét pedig szintén ismerhetjük már külön, ebben csupán néhány perc alatt a korábban teljesen átnedvesedett ruháink lesznek teljesen szárazok, így egy vasalás után (vagy akár anélkül is) viselésre készen állnak. Ez utóbbi nagyon jó lehetőség mindazok számára, akik valamilyen okból korlátozott ruhatárral rendelkeznek. Akinek egyenruhát kell viselni a munkahelyén, általában egy-két darabot kap csak belőle, azonban heti öt nap keresztül ezeknek a viselése nem előny, míg a kötélen nem száradnának meg megfelelő időre. Ilyenkor egy mosó és szárítógép maga lehet a csoda: egyszerű, gyors és alapos használata a mindennapok könnyítésére szolgál. És persze azok számára sem épp hasztalan egy mosó és szárítógép, akiknek gyorsan van szükségük valamilyen ruhára. Vannak, akiknek mindennapi eset, hogy az aznapra kinézett outfit nem került bele a mosásba, így pedig kénytelenek lennének másik ruhát választani aznapra a szárítórész nélkül. Így még talán éppen időben mehetnek is a kinézett összeállításban.

mosó és szárítógép1_2

Emellett persze nagy előnye, hogy otthon van, nem kell érte kimozdulni a házból. Nem kell teregetni sem, vasalni azonban annál valószínűbb, hogy igen. A vasalás azonban minden ruhának jót tesz, a legtöbb anyag ezt a fellógatott szárítás után is igényli, így tulajdonképpen nem sok extra időt vesz igénybe a dolog, habár az anyag lehet, hogy megsínyli a hőt, a ruha illata biztosan kellemesebb lesz egy kis gőzfürdő után. Sokkal kevesebb tehát a dolgunk, hogyha egy mosó és szárítógép mellett tesszük le a voksunk, mintha hagyományos módon próbálnánk meg teregetni, a mosásról nem is beszélve (persze nem nagyon van már olyan, aki ezt gyakorolná is). Mondhatni, hogy egy ilyen gép az otthoni tisztítás csúcsa, a legtöbb, amit gépek által ki tudunk hozni a folteltávolítás során. Ha ez nem válik be, akkor azonban más lehetőségek után kell néznünk, vagy kidobni egy-egy szerencsétlen ruhát.

A mosó és szárítógépen túl: amikor az otthoni ruhatisztítás már nem válik be

A mosó és szárítógép persze nem mindig hoz tökéletes eredményt, ami újabb kérdéseket vet fel. Hogyan hozzunk ki makacs foltokat anyagokból és hogyan tehetjük ezt meg? Milyen praktikák válnak be valóban és melyek azok, amik csak rontanak a helyzeten esetleg? Mi van, ha túl nagy a tisztítandó textília a gépemnek? Amikor az otthoni gépi segítség már nem elég, akkor valóban két választásunk van a további tisztításhoz, az egyik az interneten talált vagy ránk hagyományozódott praktikák bevetése, a másik pedig a profi segítség. Én elsősorban az utóbbit preferálnám. Hogy miért? A praktikák között sok működik és sok nem. Rengeteg olyan helyzet van, hogy valódi jó ötleteket találunk, azonban nem a megfelelő színhez vagy anyaghoz, és persze ezt nem tudhatjuk előre, csak ha már esetleg megtörtént a baj, amire nem számítottunk.

A profi segítség ellenben mindig tökéletes megoldás. Szakemberre bízni a tisztítást maga a biztonság, bátran adhatjuk át a legféltettebb darabjainkat. Nem csak egyszerű ruhákról van itt szó, hanem bármilyen textíliáról a ház körül. Függönyökről, ünnepi ruhákról, akár még menyasszonyi fehér ruhát is el tudunk ide juttatni. Bátran kérhetjük a segítséget nagyobb darabok esetében is, mint például szőnyegek tisztítása során. Hogyha nincs meg az embernek a lehetősége, hogy saját maga juttassa el a tisztítóba a ruháit, akkor a házhoz menő tisztítást is kérheti. Ilyenkor átveszik tőlünk az otthonunkban a „koszos” darabokat, amiket visszahoznak hozzánk a lehető legjobb állapotukban.

mosó és szárítógép1_3

A mosó és szárítógép és a ruhatisztítás

Ha tehát a mosó és szárítógép nem vált be otthon teljesen, akkor sem érdemes kétségbe esni. Van, hogy a profi segítség egy valóban jó tippel valósul meg. Ne az interneten vagy női magazinok cikkeiben keresgéljünk, hanem hívjuk egyenesen a szakembereket, akik meg tudják mondani nekünk, hogy érdemes-e elvinni hozzájuk a ruháinkat vagy meg tudjuk oldani otthon is a kérdéses problémát. A koszos ruha tehát nem foghat ki az emberen, mindig van megoldás a közelben, csak keresni kell a lehetőséget. Jó ötlet lehet háztartási magazinokat olvasni viszont, amelyek valóban bevált trükköket ajánlhatnak a számunkra, illetve érdemes lehet ezzel kapcsolatos műsorokat is nézni. Erre nincs ideje valakinek? Semmi gond! A profi segítség el is végezheti helyettünk a munkát, és mindez egy telefonhívásnyira van.