ittas vezetés ügyvéd4_3

Mire számítsak? Ittas vezetés ügyvédi segítséggel

Hogyha az ittas vezetés ügyvéd képviseletére szorul

Az ittas vezetés ügyvédi képviselete központi kérdést jelent az ügy megoldása során. A legjobb, amit tehetünk egy komolyabb, sőt akár egy egyszerű ügy esetében is, hogy felkeresünk egy ügyvédet, mert komoly eltérések lehetnek a büntetés tekintetében a képviselet szempontjából. Nézzük is meg, hogy miért olyan fontos számunkra a profi jogász segítség, hogyan rövidítheti le a büntetés idejét vagy pénzbeli nagyságát, milyen büntetésre számíthat egyáltalán az ember, és melyek a komolyabb ügyek, amiknél már tényleg elengedhetetlen a jogi képviselet.

Az ittas vezetés ügyvéddel vagy anélkül?

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége már csak az egyre szigorodó törvények miatt is kérdéses lehet. Magyarországon a zéró tolerancia elve érvényesül, azonban ez nem jelenti azt, hogy egyetlen korty már komoly büntetéseket vonna maga után. Persze attól is függ, hogy az a korty mikor történt és milyen italból. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy az eltérő alkoholszint a szervezetben nagyban befolyásolja az ügy kimenetelét is. Néha megúszhatjuk néhány ezer forintos fizetéssel, máskor azonban komoly kihallgatás, bírósági ügy és vezetéstől való eltiltás, sőt szabadságvesztés is lehet a dologból, hogyha valamilyen anyagi kár keletkezett vagy valakinek a testi épsége sérült, esetleg komoly veszélybe került.

ittas vezetés ügyvéd4_2

Láthatjuk, hogy minden ügy egyedi, így egyedi megoldásra is van szükség, amiben egy ügyvéd segítsége komoly változó lehet a kisebb büntetés és az egészen komoly között. Mennyi is az annyi? Előfordulhat akár, hogy több százezer forintot is fizetnie kell az embernek a jogosítvány bevonása mellett. Mindez nem a teljes büntetés, aki valamilyen komolyabb vétséget követ el vagy esetleg többször is vezetett már alkohol befolyásoltsága alatt, annak „utánképzésre” is lehet szüksége ahhoz, hogy vissza tudja kapni a vezetői engedélyét.

Mit jelent az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatása?

Persze az ügyvédek keze is meg van kötve a törvények által, azonban az ittas vezetés ügyvédi segítsége perdöntő lehet, akármilyen kicsi ügyről is van szó. Nézzünk csak meg egy átlagembert, aki egyébként nem szokott inni, vagy csak alkalomhoz kapcsolódóan fogyaszt alkoholt, valamiért mégis belefutott abba a hibába, hogy egyszer muszáj volt ilyen körülmények között vezetnie, és sajnos el is kapták őt. Az ittas vezetés ügyvédi kezelése ellenére a vétség az vétség persze, nem is kérdés, hogy szabályszegés történt, még ha egészen apró is. Az ilyen eseteket azért a szonda is látja, és csak egy bizonyos koncentráció felett számíthatunk komolyabb ügyre az ellenőrzés során. A bűncselekmény határa a 0,5 gramm/literes véralkoholszint és a 0,25 milligramm/literes légalkohol-koncentráció, így ha ezeknél az értékeknél nagyobbat látunk a leleteken vagy a szondáztatás során, akkor már komolyabb a baj.

Egy átlagember számára a vezetéstől való eltiltás nem játék, hiszen így oldjuk meg a mindennapok feladatait. Visszük a gyerekeket az óvodába, az iskolába, vezetünk a munkahelyre, a boltba. Hogyha valamilyen ügyet kell intéznünk, szintén ezt az utazási módot preferálják sokan. Persze vannak, akiknek van választása, és a tömegközlekedést is igénybe tudják venni, de ez kisebb falvakban vagy azok szélén élve igencsak problémás lehet, emellett igencsak megnövelheti az utazás időtartamát, hogyha az embernek menetrendhez kell igazodnia.

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége erre is megoldást, vagy legalábbis hasznos segítséget képes nyújtani, amelyhez a legjobb döntés egy kifejezetten erre szakosodott jogi szakembert felkeresni: https://ittasvezetesugyved.hu/. A vezetéstől való eltiltás komoly nehézségeket okozhat az ember életében, akár még a munkáját is elvesztheti miatta, hogyha rosszul sül el a dolog. És nem csupán néhány napról van szó még kisebb esetekben sem, a legrövidebb eltiltási időtartam egy hónap, a komolyabb esetek azonban hosszú éveket is hozhatnak maguk után, amit az embernek a vezetőülés nélkül kell töltenie sajnos. A legnagyobb eltiltási időtartam, amire sor kerülhet, nem kevesebb, mint tíz év. Egy teljes évtizedet is igénybe vehet, mire az ember újra vezetőképes lesz, így komoly hátrányt jelenthet, hogyha az ügy nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna.

ittas vezetés ügyvéd4_1

Gyakorlati lépések: az ittas vezetés ügyvédi segítségkérése

Hogyha az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatással való megoldásán gondolkozik az ember, akkor érdemes azt már minél korábban megfontolni. Először is, fontos, hogy a vizsgálatok során ne mondjunk semmi meggondolatlant, jogunkban áll hallgatni, amíg nem beszéltünk az ügyvédünkkel. Hogyha a helyzet olyan komoly, hogy az embert a kapitányságra viszik, akkor az első dolga lehet, hogy felkeresi az ügyvédet, akivel ezután személyes konzultációra van lehetőség, de már az első lépésektől, akár a telefonban is hasznos információkkal láthat el bennünket. Érdemes tehát megragadni ezt a lehetőséget, mert e nélkül sokkal komolyabb bajba is kerülhetünk, ráadásul ott lesz a folytonos segítség, nem kell egyedül intéznünk az ügyet. Annak érdekében pedig, hogy mindezt elkerülje az ember, jó döntés lehet a kalkulátorok előzetes használata, azonban ne feledjük, hogy itt pontos értékeket nem, csak megközelítő százalékokat kaphatunk.