muterem-pic1

Ilyen a portfólió fotózás és a műterem!

Munka a műteremben

Sok modell, gyerekszínész, színész számára van szükség egy jó portfólióra. Ehhez azonban nem elég a meggyőző kinézet, a profi környezet is szükséges hozzá. Mondhatjuk, hogy egy műterem elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember munkát kapjon a portfóliójának köszönhetően. Ehhez azonban találnunk kell egy megfelelő műtermet, amely jutányos áron készít képeket egy jó fotóssal. Erről szeretnék most részletesebben beszámolni.

A műterem berendezése

Nem elhanyagolható a műterem berendezése, sokat számít ha természetes fény is van. Természetesen az sem kifejezetten rossz, ha nincs, ekkor azonban valóban profi világításra lesz szükség, és akár több stábtagra is. Számít továbbá az is, milyen különböző hátterek közül válaszhatunk. Azt mondják, egy portfólióhoz inkább az egyszerűbb képeket preferálják, így legjobb erre törekedni. Csupán néhány különböző hangulatú és összeállítású képről van szó, azonban nagyon is sok munka van egy ilyen feladatban. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam, amikor a G3-nál készíttettem képeket. Az eredmény azonban minden fáradozást bőven megért.

muterem-pic3

A műterem és a modellek

A modellek oldaláról talán kevés műterem és fotóstúdió van bemutatva, így én mint kezdő modell szeretnék egy kis bepillantást nyújtani ebbe a világba is. Természetesen nem tudhatom, milyen igényeik vannak a profiknak, azonban számomra a G3 minden kényelmi lehetőséget biztosított. Egyáltalán nem éreztem, hogy bármiben hiányt szenvednék. Külön helyiségben készítettük el a sminkemet és a hajamat, ami nagyon hosszú folyamat volt, hosszabb, mint valaha, azonban a tükörbe nézve alig ismertem magamra. Persze látszott, hogy én vagyok, nem estek túlzásba, azonban megértettem, miért olyan fontos egy jó smink a képek készítéséhez. A műterembe lépve aztán meg is kezdődött a munka, több ruhához több hátteret és kelléket, díszletet választottunk. Először a fényeket állították be és készült néhány próbakép. Aztán élesben folytatódott a munka. Azt hiszem, még így is nagyon hamar meglettünk, azonban tartalmas néhány óra volt a teljes élmény. Még szünetet is tartottunk, amikor együtt kávézott a stáb egy kényelmes külön kis helyiségben egy kellemes nagy asztalnál.

Minden nagyon kényelmes volt tehát, mivel nincs autóm, ezért tömegközlekedéssel könnyedén meg tudtam közelíteni a helyet, néhány perc alatt könnyedén odataláltam. Azt is láttam, hogy a stáb nagyon jól össze van szokva, mindenki kedves a másikkal és nagyon könnyedén dolgozik.

Profiknak is megfelelő műterem

A G3 fotóstódió és műterem is egyben, amit én nem csak kezdőknek tudok ajánlani, hanem a legprofibb fotósoknak és modelleknek is. Ahogy láttam, számos ismert cég képei készültek ezen a helyen, és azt kell mondjam, nem vagyok meglepve, a G3 műtermek tekintetében felkészült, a stáb segítőkész és nagyon profi, és sok extra lehetőséget is rejt magában a hely.

 A profizmus mellett pedig az is nagyon fontos, hogy egy esztétikus környezetet biztosít a munkát végzők számára, ami által jó lesz a hangulat, és a munka is könnyebben megy. Segítettek abban is, hogyan érdemes összerakni a portfóliót, milyen apró tippeket és trükköket érdemes bevetni egy-egy kép elkészítésekor. Sok ilyen apróság létezik, az ember nem is gondolná, hogy mi ragadja meg az ügynökök és az emberek figyelmét egy képen. Ez a segítség minden leendő modell számára remek lehetőséget jelent, és nagyobb esélyt az első néhány munka megszerzésére, amire ilyenkor szükség is van. Számomra már csak a fotók készítése is hatalmas élmény volt, úgy érezhettem magam, mint aki már most a szakmában van. Egy pillanatig nem éreztették velem, hogy én kevesebb lennék, mint a fizetett modellek, azonban a műterembe lépve minden apróságban segítettek, amikről én még nem tudhattam, hiszen ez volt az első alkalmam egy profi lencse előtt. Összességében tehát azt tudom mondani, hogy számomra nagyon megérte így belevágni a szakmába, és már el is küldtem néhány helyre a képeimet, a visszajelzések egyelőre pozitívak, így reménykedhetek is az első munkában, így talán a G3 stúdiót is viszontláthatom minél hamarabb.

muterem-pic2

Az igazi „élmény”-műterem, a greenbox stúdió

Habár én egy egyszerű műterem kipróbálását vehettem igénybe, ennek ellenére egy pillanatra bepillantást nyerhettem a greenbox stúdió működésébe is. Régóta érdekesnek találom a zöldvásznas megoldást, főleg a filmek tekintetében. A legvadabb álmainkat válthatja valóra egy ilyen technika és persze egy jó grafikus. A modellek életében is fontos szerepet játszik, hogyha az ember nem akar tényleg minden egyes helyszínt saját maga végig járni. Így például egy magazin fotózásánál, hogyha csak a hangulat miatt akarja az ember egy francia ihletésű outfit mögé az Eiffel-tornyot háttérnek, akkor ez a greenbox stúdióban néhány kattintással megoldható feladat. Ha a portfólió fotózásnak hála egyszer álmaim munkáját végezhetem majd, már biztosan tudom, hogy a greenbox fotók készítése a kedvenceim lesz. Csodálatosnak találom, hogy mi mindenre képes a technika és az emberi képzelet ötvözete, és hogy lesz egy egyszerű képből is valami különleges a számítógép segítségével.